f m
Copyright 2017 - Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Program

ÁPRILIS 20. CSÜTÖRTÖK

 

Thomas Csaba (FR)
Thomas Csaba francia gitárművész apai ágon Székelyudvarhelyről származik. Egyike a világhírű francia iskola egyik legsikeresebb tagjainak, játéka elmélyült, szuggesztív és sokoldalú. Most először hallható Magyarországon.


Duo Venite - Tokodi Gábor (barokk gitár) és Jäger Éva (ének)
A szegedi származású lant- és gitárművész szülővárosában, valamint Győrben és Debrecenben végezte tanulmányait. Ezután DAAD és Yehudi Menuhin Alapítvány ösztöndíjasaként a Frankfurti Zeneakadémia növendéke volt. Itt gitárból, majd lant és régizene előadásmódból szerzett művészdiplomát. Játszott a Versailles-ban a királyi palota kápolnájában, a londoni St. James templomban vagy az indiai Delhiben is. Több hazai régizene-együttessel való együttműködés mellett különösen megtisztelőnek érzi, hogy continuo-játékosként visszatérő vendége a Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttesének. A szegedi koncertjén Francesco Corbetta (1615-1681) egy néhány éve előkerült barokk-gitár könyvének szólódarabjai mellett a korabeli szerzők dalaiból játszanak feleségével, a barokk szoprán Jäger Évával.

 

ÁPRILIS 21. PÉNTEK

 

Dudás Krisztián

Az SZTE ZMK hallgatójaként a 2016-os Országos Gitárverseny győztese (17.00 SZTE ZMK Liszt terem)

 

Tokodi Gábor előadása

A 18. századi mandora kéziratok - új repertoár a klasszikus gitár irodalmában (17.00 SZTE ZMK Liszt terem)

 

Hart Gábor

Hart Gábor az SZTE ZMK hallgatójaként a 2016-os Országos Gitárverseny győztese, emellett számos más versenyen szerepelt az elsők között.


Beke István (RO)
A kolozsvári “Gheorghe Dima“ Zeneakadémia klasszikus gitár és kamarazene tanára, a marosvásárhelyi “Harmonia Cordis“ Egyesület elnöke, nemzeti és nemzetközi gitárfesztiválok szervezője, számos hazai és nemzetközi klasszikus gitárverseny díjazottja, akinek szóló és kamarazene koncertjei voltak már Romániában, Magyarországon, Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban.


Triplet – Hrotkó Csenge, Kis Vera, Pertics Villő, Szászi Petra
A Triplet Együttes egy új formáció, négy énekes lány mutatkozik be multi-instrumentalista dallamos, játékos és minimál stílusú saját szerzeményekkel.

 

Podhorszky Gábor
Podhorszky Gábor az egyik legtöbbet koncertező magyar virtuóz, aki minden kontinensen megfordult már turnéi során. Repertoárjában gyakran szerepelnek különleges felfedezések és ősbemutatók.

 

ÁPRILIS 22. SZOMBAT

 

Bozsóki Gergely
Girán Péter
Venti Chiavi (Ritter Zsófia, Tóth Álmos, Kormos Balázs)
Ezen az estén a 2016-os Országos Gitárverseny győztesei mutatkoznak be. Bozsóki Gergely (SZTE ZMK) emelett legalább tíz nemzetközi versenyen lett már győztes. Girán Péter neve pedig az M1 Virtuózok műsorából lett országosan ismert, emelett nemzetközi fesztiválok állandó vendége és a flamenco stílusnak is kiváló képviselője. A Venti Chiavi gitártrió az egyik legkiemelkedőbb gitártrió az országban, számos fesztiválon és versenyen szerepeltek nagy sikerrel.

 

ÁPRILIS 23. VASÁRNAP

 

Csáki András és Együttese
közreműködnek:
Girán Péter, Fellegi Dávid, Papp Dávid, Stummer Márton, Szemadám Tamás
Csáki András világhírű gitárművész, az egyik legszélesebb repertoárral és páratlan technikával rendelkező szólista a nemzetközi élvonalból. Egész különleges, robbanékony erejű együttese 6 gitárt szólaltat meg egyszerre, a barokktól a legmodernebb műfajokig.

 

LATIN JAZZ GÁLA:

 

Matthew Mitchell (NZ) és Sövény Olivér
Matthew Mitchell új-zélandi gitárművész kivételesen kifinomult zeneiséggel játszik jazzt, melyet a szegedi származású Sövény OIivér virtuóz és érzékeny játéka színesít.

 

Insight Duo - Binder Norbert (zongora) és Fehér Arnold (nagybőgő)
Binder Norbert az Ország Legjobb Bárzongoristája címet nyerte el egy rendkívül rangos versenyen. A koncerten az Insight Duotól egy válogatást hallhatunk, amely főleg a latin jazz világából merít. Az általuk előadott műsort saját, ösztönös megérzéseik alapján dolgozzák ki.

 

Pusztai Antal
Pusztai Antal világhírű jazzgitáros, 2004-ben a Montreux-i Dzsessz Fesztivál győztese „A Legjobb Gitáros” kategóriában, ezen kívül számos rangos hazai, illetve nemzetközi zenei verseny győztese, helyezettje. Dzsesszben illetve klasszikus zenében is egyformán otthonosan mozog. Olyan nemzetközileg ismert, elismert zenészekkel játszott együtt, mint Pat Metheny, B. B. King, Buddy Williams, George Benson, Szakcsi Lakatos Béla, Biréli Lagrène.

 

A koncertek 19.30-kor kezdődnek az SZTE Zeneművészeti Karának Fricsay termében.
Jegyek a helyszínen válthatók
Teljes árú: 1500 Ft
Kedvezményes: 900 Ft

A délutáni programok ingyenesek

xvxcbgchbgh

×

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK